Secretele Frigiderelor
Secretele Frigiderelor
Vă salut dragi prieteni , astăzi o să vorbim despre Secretele Frigiderelor . Cu toții avem , în casă , cel puțin un frigider și cu toții am vrea să știm cât mai multe despre el . Așadar astăzi ne-am propus să vă răspundem la cele mai frecvente întrebări puse de oamenii de rând . Hadeți să începem !
De ce Miroase Urat Frigiderul
Întrebarea numărul unu pe care majoritatea gospodinelor o pun , este de ce miroase urât frigiderul ? Poate vi să întâmplat și dumneavoastră să vă duceți în bucătărie și să deschideți frigiderul și acesta să emane un miros urât . Acum întrebarea este de ce se întâmplă acest lucru nu ?
Pai hai să vedem ce cauze pot produce acest lucru.
Una din cauze ar fi că noi folosim frigiderul destul de des în decursul unei zile și din cauza că în momentul deschiderii ușii intră aer cald alimentele se vor altera mai repede. Soluția ar fi să limităm numărul de deschideri zilnice ale frigiderului .
Altă cauză ar fi că nu verificăm periodic valabilitatea alimentelor . Acestea se pot altera fară că noi să știm și implicit să emane un miros specific.
O altă cauză ar fi mâncărurile depozitate fară capac în frigider . Acestea deasemenea pot degaja un miros specific , mai ales dacă trec câteva zile peste ele .
O cauză ar mai putea fi depozitarea incorectă a alimentelor. Depozitați corect fiecare aliment , fructele și legumele în sertarul special , ouăle în compartimentul lor , lactatele precum cașcavalul , brânza trebuiesc depozitate în cutii speciale cu capac cum ar fi acestea , etc .
Deci am văzut că acest lucru poate fi cauzat de mai multe lucruri . Trebuie să învățam că un frigider nu are aerisire , el fiind închis ermetic , deci nu se poate aerisi . Din cauza acesta trebuie să ținem cont de ce am vorbit mai sus și să evităm aceste greșeli .
Cu ce curățam frigiderul
Acum că am vorbit de eventualele cauze care pot produce un miros urât în frigider , hadeți să vorbim și despre cum putem curăța un frigider , astfel în cât să scăpăm de mirosurile neplăcute .
Primul pas care trebuie să îl facem este să golim frigiderul , după acea îl scoatem din priza , să evitam evntualele accidente .
Curățarea la Interior
Pentru primul pas avem nevoie de o lavetă din microfibră ca aceasta și o soluție specială ca aceasta . Daca nu avem la îndemână această soluție sau nu avem în credere în așa ceva , putem folosi soluți făcute de noi în casă . Aici vă pot recomanda trei tipuri de soluți de curățat făcute cu ce avem la îndemână în casa .
Prima soluție se prepară cu ajutorul unor lămâi . Lămâia are în compoziție acid citric . Acesta ajută la curățarea petelor . Această soluție se prepară simplu . Într-un vas cu apă călduță se stoarce o lămâie și se freacă cu laveta până murdăria dispare .
A doua soluție este pe bază de bicarbonat de sodiu . Aceasta de asemena poate să curate suprafețe precum frigiderul , faianța gresia , etc . Modul de preparare este de asemenea simplu . Se pune într-un vas 250 ml apă călduță și se adaugă două lingurițe de bicarbonat de sodiu . Cu soluția obținută puteți curața un frigider întreg .
A treia soluție miraculuasă ar fi creată pe baza de oțet . Oțetul după cum știm este tot un acid . Aceasta soluție se prepară jumate jumate apă cu oțet . Soluția obținută vă va ajuta la curățarea frigiderului și chiar la înlăturarea mirosurilor neplăcute .
Dacă avem și congelator , acesta trebuie dezghețat înainte și după ce sa dezghețat se curata la fel că și restul interiorului .
Am că am văzut cu ce se curață frigiderul la interior trebuie să fim atenți să nu volosim detergent puternici , bureți abrazivi sau de sârmă .
Curățarea la exterior
Această etapă depinde de materialul din care este fabricat frigiderul dumneavoastră . Daca avem un frigider cu carcasă din platic , este suficient să folosim detergent de vase lichid . Daca frigiderul nostru este metalic trebuie să folosim o soluție cu un ph neutru în genul acesteia că să nu deteriorăm suprafața acestuia . La sfârșit stegem totul cu o lavetă uscată .
Să nu uităm de spatele acestuia . Aici nu avem de făcut multe operații , doar de aspirat cu un aspirator cu perie .
Secretele Frigiderelor
Apa sub Frigider
Dacă observăm apă sub frigider atunci avem o problemă . Trebuie să verificăm unele lucruri că să putem afla cauza . Începem cu ușa frigiderului și vedem dacă aceasta stă închisă cum trebuie . Aceasta trebuie să stea închisă ermetic . Dacă nu stă verficăm garnitura de caciuc dacă este curata , deformată sau daca mai este elastică .
Verificăm dacă ușa frigiderului a fost uitată deschisă în ultimile 24 de ore . Trebuie să știm că de fiecare dată când deschidem ușa frigiderului intra aer cald de afară . Acesta se condensează pe peretele din spate al frigiderului și se transformă în zăpadă . Periodic un circuit special încălzește acest perete și îl dezgheață automat .
Apa rezultata în urma dezghețării se scurge printr-un orificu de la baza frigiderului , apoi printr-un furtun într-o tăviță afaltă în spatele frigiderului . Aceasta este poziționată deasura motorului , astfel în cât în momentul în care motorul se încălzește să evapore aceasta apă .
Trebuie să verificăm dacă acest orificiu este înfundat și dacă furtunul este spart sau obturat . Verificăm de asemenea dacă tăvița de colectare este plină .
De ce nu mai Răcește Frigiderul
Tot din cadrul Secretelele Frigiderelor avem si această dilemă . Dacă frigiderul sau congelatorul dumneavoastră a încetat brusc răcirea, avem multiple cauze .
Dacă auziți un sunet din spatele frigiderului / congelatorului dumneavoastră, atunci problema este cel mai probabil compresorul care se supraîncălzește sau nu primește o tensiune adecvată și nu pornește. Compresorul este componenta din frigider care permite răcirea frigiderului.
Dacă această componentă nu funcționează corect, frigiderul dumneavoastră nu se va răci. De de cele mai multe ori compresorul nu este componenta care a eșuat.
Există și alte componente ale frigiderului care trebuie să pornească compresorul. Cea mai obișnuită componentă care este cel mai probabil să eșueze este condensatorul. Condensatorul este alimentat și trimite un impuls spre compresor pentru a porni. Dacă acest condensator este defect, compresorul nu pornește. Sunetul „clic” pe care îl auziți este supraîncărcarea sau supraîncălzirea compresorului.
Compresorul încearcă să pornească și va deveni foarte fierbinte și va intra în suprasarcină, cauzând zgomotul pe care îl auziți. (De asemenea, bobinele condensatoarelor pot fi pline de praf și murdare, împiedicând răcirea corectă a frigiderului.).
Secretele Frigiderelor
Frigiderul Merge Fară Oprire
Aici pot fi mai multe cauze . Una din ele este că a-ți setat o temperatură prea joasa și nu poate face față . Acest lucru se poate datora lipsei de freon sau dacă acesta este băgat într-un spatiu închis și nu se poate ventila corect .
Altă cauză poate fi un termostat defect. Acesta se poate verifica reglând diferite trepte ale termostatului și urmărind dacă acesta se oprește .
O altă cauză poate fi temperatura ambiantală prea ridicată care poate provoca o răcire insuficientă. Cu cât temperatura mediului este mai ridicată, cu atât timpul de racire al compresorului va fi mai lung.
Zgomote Ciudate la Frigider
Zgomotul specific și normal al frigiderului este unul de joasă intensitate, continuu, fară poticneli sau alte zgomote ciudate. De vină pot fi mai mulți factori: volantul motorului sau al compresorului sunt prea slabe, compresorul este defect și trebuie înlocuit, ventilatoarele sau bobinele condesatorului sunt defecte.
Produsele cu funcție de dezghețare automată sunt echipate cu un element de încălzire care permite dezghețarea. Se pot auzi trosnituri cauzate de expansiunea materialului sau căderea bucăților de gheață în timpul dezghețării. Aceasta este o caracteristică normală a acestui tip de produse.
Cu voi a fost Cristian ! Sper ca acest articol despre Secretelele Frigiderelor va fost util !
Cititi si articolul despre cum sa ai o baie curata aici