Pinguinul urias care a populat Antarctica acum 40 de milioane de ani avea 2 metri înălțime
Pinguinul urias
Palaeeudyptes klekowskii pinguinul urias locuia Antarctica acum 40 de milioane de ani. Resturile de fosile găsite confirmă existența acestei specii. Aceasta este cea mai mare specie de pinguini descoperită până în prezent fiind cel mai mare pinguin din lume .
Noul record a fost descoperit îngropat în fosila unui pinguin de 1,5 m care a fost descoperit în Peru.
Imaginează-ți un pinguin la fel de înalt și robust ca un jucător de baschet. Lucrarea științifică a fost publicată în New Scientist, fosilele au fost găsite pe Insula Seymour, în Peninsula Antarctică, la începutul anului 2014. Acum echipa de lucru a Dr. Carolina Acosta, a Muzeului La Plata, din Capitală din provincia Buenos Aires, Argentina, a găsit 12 rămășițe care îi permit să-și determine dimensiunea. Este găsirea unui tarsometatarsus de 9 cm care și-a asigurat adevăratele dimensiuni.
Între 37 și 40 de milioane de ani în urmă, a fost o perioadă de vis pentru pinguini, potrivit Dr. Acosta, până la 14 specii diferite au locuit pe coasta Antarcticii. Pe vremea aceea, vremea de pe peninsulă era mai caldă, similară cu cea a Tierra del Fuego, la vârful sudic al continentului american.
Cercetătorii consideră că mărimea a permis avantaje, cum ar fi posibilitatea de a rămâne sub apă mai mult timp decât pinguinii de astăzi, ajungând până la 40 de minute și astfel, a fi capabil să găsească mai multa pradă.
Cititi si articolul despre secretele Muntilor Carpati aici .