Muntii Fagaras, Transilvania (Romania)
Muntii Fagaras
În judetul Brașov se află Muntii Fagaras , punctul cel mai înalt din sudul Carpatilor și în marea regiune a Transilvaniei , nucleul teritoriului Voievodatului istoric. Una dintre curiozitati din Romania atunci când planificați o excursie în Europa de Est. Ei au fost denumiti de Emmanuel de Martonne in anul 1907 “Alpii Transilvaniei”, sunt cu siguranta cei mai impresionanti munti din Romania. Sunt de fapt „cei mai semeti, cei mai inalti, cei mai glaciati, cei mai alpini si cei mai putini orizontali” dupa marele geolog Marcian Bleahu.
Muntii Fagaras sunt o subunitate a lantului Carpatilor Meridionali, fiind delimitati de Muntii Piatra Craiului spre est, Defileul Oltului la vest, depresiunile Campulung, Bradetu si Jiblea la sud si depresiunea Fagarasului la nord.
În această minunată zonă locuită de castele, fantome de războinici, lupi, urși, căprioare și mistreți, găsim micul oraș Fagaras cu doar 28 de mii de locuitori. De-a lungul anilor, aceste meleaguri au fost ocupate de romani, greci, mongoli, goți, hunii, avarii, slavi, maghiari și bulgari.
Cea mai bună rută pentru a vizita această zonă este calea numită Transfagarasan care străbate munții Fagarasului . De obicei deschis doar în perioada iunie-septembrie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile restul anului. Vă aducem imagini cu muntii Fagarasului, o zonă plină de povești și legende ale vampirelor.
Daca esti pasionat de peisaje montane, aer curat si sportai nimerit bine . Acesti munti iti ofera nu mai putin de 107 varfuri de peste 2000 metri si 8 de peste 2500 metri. Evident, varful Moldoveanu este cel mai atractiv prin inaltimea sa. Trasee nu tocmai usoare pe care trebuie sa le strabati pentru a-l cuceri. Insa fiecare dintre cele cateva sute de varfuri are ceva oferit.
Citi si articolul despre secretele Carpatilor aici