Minunata Insula Domnului Howe, un paradis pierdut al speciilor endemice (Australia)
Minunata Insula a Domnului Howe
Printre curiozitățile din Australia , găsim fascinanta Isle of Lord Howe(Minunata Insula a Domnului Howe) , un paradis biologic locuit de specii endemice ciudate. Poate că cea mai fascinantă descoperire a fost Dryococelus australis, cea mai rară insectă din lume, cunoscută și sub numele de insecta băț din Insula Lordului Howe. A fost considerată dispărută încă de la începutul secolului XX, deoarece șobolanii negri introduși de Marina Regală în colonizarea acestei părți a globului erau prădători ai acestor insecte.
În 2001, după ce au găsit o colonie a acestei specii, autoritățile insulare au luat măsuri radicale pentru combaterea rozătoarelor, împroșcând o suprafață de 22 km patrati cu momeală pentru a le combate. Populația de păsări din insulă a fost capturată și pusă în captivitate în timpul celor 100 de zile de exterminare.
Insula Domnului Howe – Dimensiuni
Acest paradis pierdut are doar 10 kmsi este locuit de 13 specii unice de păsări. aici se gasesc de asemenea, de palmieri, lilieci și specii botanice ciudate, cum ar fi ciupercile bioluminescente, care se găsesc doar în acest punct minuscul al planetei. Acesta este motivul rarității sale că diferiți diseminatori științifici au menționat acest loc paradis care se învecinează cu limitele imaginației științifice.
Originea sa este vulcanică, iar apele sale din apropierea plajelor sunt locuite de broaște țestoase uriașe și specii colorate de pești. Dând naștere unei ocazii de excelență pentru pasionații de scufundări.
Munții verzi și abrupți sunt înconjurați de ape turcoaz, care ne duce la o frumoasă fantezie de epave prin acest frumos colț al universului, care se apropie de reminiscențele unei versiuni actualizate a lui Robinson Crusoe din secolul XXI.
Insula Domnului Howe – Fauna
Nu numai fauna sa marină din frumoasele sale recife de corali este incredibilă, la fel și aspectul botanic al insulei. Puteți lua doar dimensiunea „rarității” botanice a acestui paradis. Se estimează că jumătate din plantele care cresc în Insula sunt endemice. Locuitorii săi umani sunt doar 350.
Reciful său de corali este cel mai sudic recif de corali din lume și este în pericol din cauza încălzirii apelor. Acestaa capatat o culoare albă datorită încălzirii cu două grade Celsius în marea înconjurătoare. Această creștere a temperaturii determină coralii să alunge algele care le conferea culoarea.
Printre curiozitățile coralilor din Insula Domnului Howe, în adâncul Parcului Marin al Insulei, există o comunitate ciudată de corali extrem de fluorescenti. Oamenii de știință și-au pus ochii în special pe cei de culoare roșie. Acest lucru se datorează importanței pigmenților pentru a dezvolta noi markeri fluorescenti pentru a ajuta la urmărirea funcționării interne a celulelor canceroase. Roșu ar permite cercetătorilor să vadă mai profund în țesuturi.
Fără îndoială, această Insulă nu se află doar printre curiozitățile Australiei, ci și printre curiozitățile întregului glob.
Cititi si articolul despre lacul Braies aici
Comment (1)
I have read so many articles or reviews concerning the blogger lovers however this article
is actually a good post, keep it up.