Drumuri din Romania pe care trebuie sa le parcurgi cu masina
Drumuri din Romania
Dacă nu aveți planuri clare pentru vara aceasta în ceea ce privește vacanța, vă recomandăm să luați în calcul și câteva drumuri din Romania cu mașina.
Mai jos vă prezentăm o listă cu drumurile din România pe care nu trebuie să le ratați, în special dacă doriți să evadați un pic de pe cele obişnuite pe care se înghesuie toţi turiştii în concediu. Multe dintre ele sunt incluse în listă pentru spectaculozitatea lor, chiar dacă, din păcate, asfaltul nu e prea bun, iar uneori lipseşte complet. Cu toate acestea, în țara noastră sunt locuri deosebite, parcă desprinse din cărțile cu povești, care merită văzute.
Trans Semenic. Timiș – Văliug.
Este unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din România. Traversează masivul Semenic de la est la vest. Pentru a intra pe „Trans Semenic” se poate merge fie pe varianta veche, de la Reşiţa la Văliug, fie pe varianta nouă, pornind de la Drumul Naţional 6. Venind dinspre Caransebes, în localitatea Slatina Timiş, viraţi la dreapta către centrul localităţii şi de acolo continuaţi drept înainte, pe lângă căminul cultural.
DJ 101S – București – Valea Doftanei – Teșila – Secăria – Comarnic
Chiar dacă asfaltul nu e cel mai bun, peisajele pe care le puteți vedea dacă alegeți DJ 101S – București – Valea Doftanei – Teșila – Secăria – Comarnic fac totul să merite, plus că nu este un drum aglomerat.
Drumuri din Romania Trans Rarăul
Traseul șoselei, cu o lungime de 28 de kilometri, pornește din Pojorâta, ajunge în apropierea Cabanei Rarău, la altitudine de 1.400 de metri, de unde continuă spre Chiril trecând pe lângă Schitul Rarău. De pe Transrarău este acces facil spre monumentul natural Pietrele Doamnei. Din loc în loc, sunt popasuri unde turiștii se pot opri pentru a admira peisajul spectaculos.
DN 7A. Brezoi (Vâlcea) – Petroșani (Hunedoara).
Conduceți pe malul lacurilor Brădișor și Vidra, printre cheile cu pereți de stâncă și treceți prin stațiunea Voineasa.
DJ 223. Ion Corvin – Rasova – Cernavodă.
„Dacă vrei să conduci mai mult, ia-o spre Călăraşi din A2 şi traversează cu bacul Dunărea spre Silistra. De aici, apuc-o spre Ion Corvin, bucurându-te de un drum realmente superb şi fără a te grăbi prin zona de serpentine din pădurile de pini. Ai locuri de picnic pe malul Dunării în toată zona dintre Ion Corvin şi Rasova. Aici poţi admira Lacul Vederoasa, cu sutele sale de păsări şi peisaj deltaic. Drumul judeţean DJ 223 e în stare bună în mare parte”, spun cei de la Promotor.
Drumuri din Romania DJ 100 E – Câmpina – Proviţa de Sus – Valea Lungă
Acest drum este perfect pentru cei care vor să prindă serpentine libere. Aici puteti avea parte de aer curatsi de o imensă poiană unde pot mânca după pofta inimii.
Transalpina + Transfagarasan drumuri din Romania
Transalpina este cea mai înaltă şosea montană din România, atingând 2.145 de metri în Pasul Urdele. Drumul din Parâng, inaugurat în urmă cu câţiva ani, nu este şi unul extrem de sigur. Acesta nu are versanţii consolidaţi, iar parapeţii lipsind pe mari porţiuni de drum. Transalpina (DN 67C), rută lungă de 148 de kilometri, leagă localităţile Novaci (Gorj) şi Sebeş (Alba).
Deşi asfaltul de pe partea argeşeană a drumului nu se prezintă în cele mai bune condiţii, Transfăgărăşanul este o experienţă extraordinară pentru şoferi. Drumul lung de 151 de kilometri se întinde între comunele Bascov (din Argeş) şi Cârţişoara, din Sibiu. Drumul atinge altitudinea sa maximă, 2042 de metri, la Lacul Bâlea.
Cititi si articolul despre cele mai rare flori de pe pamant aici